Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плануєш виїзд кордон для постійного проживання в іншій країні – спочатку подай декларацію до податкової

опубліковано 09 лютого 2024 о 08:06

Головне управління у Сумській області звертає увагу, що громадяни - резиденти, які перетинають кордон з метою переселення та проживання в іншій країні, зобов’язані подати до органу Державної податкової служби України за місцем свого проживання декларацію не пізніше ніж за 60 календарних днів, що передують виїзду (ст. 179 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями).

Для цього потрібно звернутись до Центру обслуговування платників територіального органу ДПС та отримати довідку про подану декларацію із зазначеним майновим станом та отриманими доходами. 

Довідка видається безоплатно у паперовій та/або електронній формах на підставі заяви платника податків про видачу довідки та поданої  податкової декларації. 

Заява та податкова декларація подаються платником податків або уповноваженим представником до контролюючого органу за місцем податкового обліку. 

За вибором платника заява може бути подана засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису. 

Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов'язаний перевірити визначене податкове зобов'язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов'язань з цього податку,  що  подається  до  органів митного  контролю  під  час  перетину  митного кордону і є підставою для проведення митних процедур (пункт 179.3 статті 179 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (зі змінами та доповненнями).