Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якщо плануєте відкрити власну справу – починайте з її державної реєстрації

опубліковано 25 січня 2024 о 08:26

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує про необхідність реєстрації здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг) суб’єктами господарювання. Адже це обов’язкова передумова початку здійснення господарської діяльності. 

Відсутність державної реєстрації призводить до притягнення відповідних посадових осіб до адміністративної (ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення) відповідальності.

Державна реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності здійснюється та регулюється Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями, Законами України «Про підприємництво» від 07 лютого 1991 року № 698-ХІІ (зі змінами), «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» від 15 травня 2003 № 755-IV (зі змінами) та іншими законодавчими актами.

Пам’ятайте, що усі факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, та у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування.