Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові інспекції Сумщини системно проводять інформаційну роботу з платниками податків на місцях за різними напрямами податкового законодавства

опубліковано 13 грудня 2023 о 13:02

Податкові інспекції Сумщини системно проводять інформаційну роботу з платниками податків на місцях за різними напрямами податкового законодавства.

Наявність активної та ефективної інформаційної взаємодії між податковими органами та платниками податків є однією з ключових передумов успішної податкової системи та дотриманням податкових обов'язків.

Одними з актуальних напрямів інформаційної роботи є впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) підприємцями, а також залучення платників до користування електронними сервісами податкової.

Фахівці податкових інспекцій активно проводять практичну роботу та інформують підприємців про вимоги щодо використання РРО/ПРРО, процедури їх реєстрації та звітування, а також надають консультації щодо розв'язання питань та труднощів, які можуть виникнути в процесі впровадження.

Інформаційна робота з платниками податків також охоплює питання користування електронними сервісами, які спрощують процедури податкового обліку та звітування. Платникам надається як інформаційна, так і практична підтримка щодо  користування онлайн-платформами для подачі податкових декларацій, замовлення довідок, порядку отримання коду платника податків та багатьох інших адміністративних послуг.

Питання податкової звітності є однією з найважливіших частин податкової системи. Тому податкові інспекції надають докладні консультації щодо заповнення податкових звітів, визначення об'єктів оподаткування, та інших аспектів податкової звітності.

Загалом, інформаційна робота податкових інспекцій є важливим інструментом підвищення податкової культури та свідомості серед платників податків, сприяє зменшенню податкових порушень та покращенню взаємодії між бізнесом і податковими органами.

Нагадуємо, що вся контактна інформація про Державні податкові інспекції Головного управління ДПС розташована на офіційному субсайті Головного управління ДПС у Сумській області за посиланням: http://surl.li/ketwv

Також  акцентуємо, що в кожній ДПІ працюють телефонні лінії для комунікацій з платниками.

Знайти необхідний телефон платники можуть за посиланням: http://surl.li/mtlrr