Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фінансовий внесок громадян та підприємств Сумщини: зростання надходжень до обласного бюджету у військовий період

опубліковано 13 грудня 2023 о 09:13

За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Сумській області упродовж січня - листопада 2023 року до обласного бюджету Сумщини надійшло 1522,06 млн грн податків та платежів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли майже на                               106 млн гривень.

Сплата податку на доходи фізичних осіб є одним з ключових елементів податкової системи - його питома вага становить понад 85% у загальній сумі сплачених податків і платежів до обласного бюджету і протягом 11 місяців поточного року склала 1230,6 млн гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 206,2 млн гривень.

Слід зауважити, що у той час, як більшість громадян дотримуються вимог податкового законодавства, незадекларована праця може суттєво впливати на цей процес. Незадекларовані доходи призводять до суттєвих втрат для бюджетів.

Сплата податку на прибуток підприємств залишається невіддільною частиною економічної взаємодії підприємств з державою, навіть у період війни. 

Так, протягом періоду, який аналізується податку на прибуток підприємств надійшло в обсязі 111,5 млн гривень. Це на 12,5 млн грн більше, ніж за 11 місяців минулого року.

Сплата податку на прибуток підприємств під час війни підкреслює важливість економічної відповідальності та спільної участі у фінансовому забезпеченні оборонних та соціальних потреб країни в умовах складностей.

Сплата ренти також є важливим джерелом податкових надходжень до обласного бюджету. Рентної плати за користування надрами платники податків Сумщини перерахували понад 106 млн гривень.

Податківці Сумщини акцентують, що в умовах війни стійкий фінансовий результат створює позитивний фінансовий фундамент для реалізації соціальних та економічних проєктів в області.

Сьогодні кожен постає перед труднощами, але відповідальна людина залишається відповідальною  і у воєнні часи. І ми висловлюємо щиру подяку сумлінним платникам податків Сумщини за відданість та солідарність.

Підтримка кожного у важливий період для нашого суспільства допомагає зміцнювати наше спільне ставлення до викликів війни.

Закликаємо жителів області  до легальної праці та свідомої сплати податків - разом ми будуємо майбутнє!