Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація платників з податковими органами допоможе отримати необхідну інформацію та упевнитися, що ваші права дотримуються

опубліковано 17 жовтня 2023 о 14:39

Шановні платники податків Сумщини!

Головне управління ДПС у Сумській області  повідомляє вам про важливі аспекти комунікації між нашим органом і вами, як платниками податків. Наша мета - забезпечити прозорий та ефективний обмін інформацією, який допоможе вам вчасно і правильно сплачувати податки та вирішувати всі питання, пов'язані з податками

Електронна пошта: Ми рекомендуємо зазначати свою електронну адресу у нашій системі. Це дозволить нам надсилати вам важливі повідомлення, листи та документи швидко і безпечно.

Головне управління ДПС у Сумській області має офіційну електронну пошту, на яку платники податків можуть надсилати запитання та пропозиції, а саме: sumy.official@tax.gov.ua

Також нагадуємо, що  працює окремий канал комунікації для бізнес-спільноти - Комунікаційна податкова платформа: sumy.ikc@tax.gov.ua 

Звертаємо увагу, що платформа створена винятково для взаємодії з бізнес-спільнотою та громадськістю. У зверненні, що направляється на комунікаційну податкову платформу, просимо вказувати: назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПОУ, адресу, контактний номер телефону та викласти питання по суті. Акцентуємо, що відповідне звернення повинно бути підписане представником установи. Телефон для довідок: 68-51-11, 68-50-72 (сектор інформаційної взаємодії).

Офіційний субсайт Головного управління ДПС у Сумській області: Наш офіційний субсайт містить корисну інформацію про податкові обов'язки, форми та інструкції. Ви можете завітати на наш сайт, щоб знайти відповіді на багато питань або завантажити необхідні документи.

Телефонні лінії підтримки: Ми надаємо всі необхідні телефони для ваших питань та консультацій за всима напрямами податкового законодавства. Номер телефону та робочі години можна знайти також на нашому субсайті у розділі КОНТАКТИ, рекомендуємо перейти за посиланням https://sumy.tax.gov.ua/kontakti/ чи завантажити QR-ко

Електронний кабінет платника: Ви можете зареєструвати особистий кабінет на вебпорталі Державної податкової служби, де ви зможете перевірити ваші податкові зобов'язання, історію платежів та іншу особисту інформацію.

Рекомендуємо перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/login чи завантажити QR-код

Сповіщення і листи: Будьте уважні до будь-яких сповіщень та листів, які ви отримуєте від податкової. Це можуть бути важливі повідомлення про податкові терміни, зміни у законодавстві або інша важлива інформація.

Декларації та платежі: Пам'ятайте, що вчасно подавати декларації та сплачувати податки є вашою відповідальністю. Ви можете користуватися нашими електронними сервісами для зручності та швидкості.

Нагадуємо, що електронні сервіси,  Контакт-центр та система ЗІР працюють у штатному режимі, центри обслуговування платників надають сервісні послуги громадянам та бізнесу незалежно від місця їх обліку.

У разі неможливості зателефонувати до Контакт-центру працює альтернативний канал отримання інформаційно-довідкових послуг – чат «Контакт-центр Податкової» у месенджерах Viber та Telegram.

Докладніше за посиланням http://surl.li/loumo

Податкові органи постійно вживають заходів щодо покращення комунікації з платниками податків, зокрема:

розширюють доступ до інформації про податкове законодавство;
покращують якість консультацій з питань оподаткування;
впроваджують електронні сервіси для платників податків.
Закликаємо платників податків  Сумщини активно користуватися будь якими формами комунікації з податковими органами. Це допоможе вам отримати необхідну інформацію та упевнитися, що ваші права як платників податків дотримуються.

Ми завжди готові вам допомогти і відповісти на ваші запитання. Звертайтеся.