Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Eлектронний кабінет – популярний та затребуваний податковий сервіс

опубліковано 12 жовтня 2023 о 09:20

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що Електронний кабінет для бізнесу та громадян є важливим інструментом взаємодії з органами податкової служби. Він надає можливість зручно та ефективно виконувати податкові обов'язки, моніторити фінансовий стан та отримувати доступ до важливої інформації.

Робота в Електронному кабінеті здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення. Електронним кабінетом можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв. 

Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє, що в Електронному кабінеті, який залишається найпопулярнішим електронним сервісом, діють понад 130 доступних електронних послуг та сервісів для суб’єктів господарювання та громадян.

В Електронному кабінеті можна легко подавати податкові декларації та звіти. Це робить процес відправки інформації до податкової служби швидким і зручним.

Електронний кабінет дозволяє здійснювати онлайн-оплату податків і зборів. Це робить оплату швидкою та безпечною, а також дозволяє відслідковувати історію платежів.

У кабінеті можна перевіряти фінансовий стан та рахунки, визначати суми податків до сплати, перевіряти стан заборгованості перед податковою службою та отримувати повідомлення про терміни сплати.

Користувачі отримують повідомлення та листи від податкової служби через Електронний кабінет. Це важлива інформація щодо змін у законодавстві, термінів подачі декларацій та інших податкових питань.

Кабінет забезпечує високий рівень захисту особистої інформації та фінансових даних користувачів, що робить його безпечним для використання. 

Інструкцію щодо його функціонала, можливостей режимів та сервісів, відповіді на популярні запитання ви можете отримати за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/ 

Легко дізнатися про сервіси Е-кабінету, Е-кабінету для громадян та InfoTAX для платників податків  можна, користуючись інформацією підрозділу «Е-кабінет» розділу «Онлайн-навчання» вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/) .

Крім того, користуючись картою Електронного кабінету, можна швидко зорієнтуватися у пошуку необхідної інформації.

Шановні платники податків, ознайомитися з інструктивними матеріалами щодо функціонала Електронного кабінету можна за посиланням: http://surl.li/lyvlf.