Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумські податківці провели робочу зустріч з керівним складом Сумського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «АСОЦІАЦІЯ МІСТ УКРАЇНИ»

опубліковано 13 вересня 2023 о 13:27

Сьогодні у приміщенні Головного управління ДПС у Сумській області відбулася зустріч податківців з представниками органів місцевого самоврядування  Сумщини. 

Сумське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України (далі - Сумське РВ АМУ) представили: Людмила  Ричкаль - виконавчий директор;  Володимир Дериземля - заст. виконавчого директора; Карен  Агаджанов-Гонсалес - регіональний консультант АМУ  з комунікацій; Тетяна Яновська - регіональний консультант АМУ   з бюджетних питань.

Від Головного управління ДПС у Сумській області (далі – ГУ)  були присутні: Артем  Снєжко   - в. о. начальника ГУ;    Олексій Мазуренко – заступник начальника ГУ; Юрій Шахов - начальник відділу фактичних перевірок управління  податкового аудиту; Надія Осипова  - начальник управління податкових сервісів; Микола Оленич - начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів;  Діана Огієнко - завідувач сектору  реєстрації користувачів;     Ольга Кайдаш  - завідувач сектору інформаційної    взаємодії; Олена Булгакова - головний державний інспектор.

Співпраця з територіальними громадами - один із пріоритетних напрямів роботи Головного управління ДПС у Сумській області. Податківці Сумщини всіляко на місцях в особі наших керівників податкових інспекцій підтримують тісну інформаційну взаємодію з керівниками територіальних громад та на рівні Головного управління комунікують з 51 громадою області через наявні та можливі ресурси: інтернет, телефон, онлайн конференції.

- Мета з якою ми запросили вас – це пошук нових шляхів комунікації та підвищення рівня взаємодії, яка вже вибудована. Ми прагнемо, щоб кожен платник податків Сумщини був обізнаний та в першу чергу знав де отримати податкову інформацію з першоджерела. Податкова культура людей – важливий фактор економічного розвитку. На жаль, війна триває. Але сьогодні для податкової служби пріоритетом залишається протидія тіньовій економіці, впровадження сучасних електронних сервісів та інші завдання, які забезпечують наповнення бюджету. І загалом платник податків стає головною фігурою у взаєминах з податковою службою, тому у нинішніх умовах бізнесу необхідна ефективна роз‘яснювальна робота як у ході живих зустрічей, так і у форматі онлайн спілкування, де представники підприємницької спільноти отримують реальну можливість активно обговорювати ті питання, що їх турбують, - зазначив Артем Снєжко на початку заходу.

Під час робочої зустрічі посадовці обговорили ряд актуальних питань сьогодення. Серед важливих питань - застосування  РРО/ПРРО (новації та вимоги податкового законодавства) та надання  електронних довірчих послуг. 

Окремо під час заходу  обговорили подальшу співпрацю та  посилення інформаційної взаємодії ГУ з органами місцевого самоврядування Сумщини.

Заступник начальника ГУ Олексій Мазуренко під час обговорення питань порядку денного звернув увагу, що з 2020 року питання РРО є одним з головних тем, які податкова Сумщини висвітлює через медіа. 

– Наша стратегічна мета привести бізнес до єдиних, прозорих і чесних законодавчих правил господарської діяльності. Ми повинні вивести економіку з тіні, забезпечити наповнення шляхом  детінізації бюджети всіх рівнів і захистити мільйони українських покупців, - акцентував посадовець.

Людмила Ричкаль підкреслила, що податкова служба Сумщини гідно забезпечує формування місцевих бюджетів у воєнний час. Отримані кошти допомагають громадам вистояти у такий складний для всієї країни період та забезпечити гідні умови існування для своїх мешканців. У час війни перед органами влади (і контролюючими і органами місцевого самоврядування) постала низка нових викликів та завдань і нам тут на місці необхідно докладати зусиль, щоб вистояти та підтримати платників податків там де  це можливо, - акцентувала керівник Сумського РВ АМУ.

Податківці   завжди готові співпрацювати з усіма органами місцевої влади та забезпечувати ефективну комунікацію між владою та громадянським суспільством. Надважлива роль всіх органів влади під час війни – сприяння системним реформам, що наближають євроінтеграцію та Перемогу України, - підсумував Артем СНЄЖКО.

Зустріч відбулася у форматі діалогу.

Впевнені, що фахові виступи податківців за напрямами діяльності, жваве обговорення питань порядку денного, прийняті управлінські рішення, конструктивний діалог та порозуміння важливості подальшої співпраці  все це  сприятиме посиленню взаємодії податкової та органів місцевого самоврядування і як наслідок принесє користь для максимальної  поінформованості платників Сумщини та підвищить податкову культуру платників області.