Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці зустрілися зі старостами Кролевецької територіальної громади

опубліковано 07 вересня 2023 о 09:26

Староста – найближчий до людей представник органів місцевого самоврядування. Тож  у рамках проведення інформаційних кампаній та донесення найважливіших аспектів податкового законодавства до кожного платника податків податківці Сумщини розпочали проведення інформаційних зустрічей саме зі старостами.

Так, сьогодні з ініціативи керівництва Кролевецької ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області та сприяння керівництва Кролевецької міської ради проведено робочу зустріч зі старостами Алтинівського, Бистрицького, Білогривського, Божківського, Грузчанського, Добротівського, Дубовицького, Камінського, Локнянського, Мутинського, Обтівського, Реутинського, Спаського, Тулиголівського, Ярославецького старостинських округів.

Для обговорення з представниками органів місцевого самоврядування до порядку денного було включено ряд питань податкового напряму, а саме:

впровадження РРО/ПРРО;

питання мінімального податкового законодавства;

пошук резервів для наповнення місцевих бюджетів;

оподаткування фізичних осіб під час війни;

інші питання податкового законодавства.

Також на нараді детально обговорили нагальні питання стосовно аналізу чинних ставок орендної плати, наявності нормативних документів, стан сплати орендної плати орендарями земельних ділянок. 

«На жаль війна триває. Але сьогодні для податкової служби пріоритетом залишається протидія тіньовій економіці, впровадження сучасних електронних сервісів та інші завдання, які забезпечують наповнення бюджету. І загалом платник податків стає головною фігурою у взаєминах з податковою службою, тому у нинішніх умовах бізнесу необхідна ефективна роз‘яснювальна робота як у ході живих зустрічей, так і у форматі онлайн спілкування, де представники підприємницької спільноти отримують реальну можливість активно обговорювати ті питання, що їх турбують», - зазначила начальник Кролевецької ДПІ Олена КОБЛЮК під час спілкування з представниками органів місцевого самоврядування Кролевеччини.

«В особі старост нашої громади звертаємось до всіх платників податків Кролевецької територіальної громади з настійливим проханням своєчасно і в повному обсязі сплачувати місцеві податки і збори. Це дасть змогу оперативно і належним чином розв'язувати найважливіші питання життєдіяльності нашої територіальної громади. Підприємців закликаємо не порушувати законодавство та забезпечити всі можливості для споживача отримати належно оформлені розрахункові документи за придбані товари чи послугу», - акцентував на завершення зустрічі секретар міської ради Сергій КОЗИНЕЦЬ.