Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Артем СНЄЖКО: Комунікаційна податкова платформа - дієва допомога бізнесу при розв’язанні проблемних питань

опубліковано 23 червня 2023 о 10:40

Доведено практикою і часом, що Комунікаційна податкова платформа Головного управління ДПС у Сумській області, якій у серпні виповниться 1 рік, вже стала ефективним майданчиком для оперативної та якісної підтримки податківцями регіональної бізнес-спільноти.

Головним завданням її функціонування є допомога платникам податків у розв’язанні нагальних питань, що виникають у їхній повсякденній професійній діяльності.  

На сьогодні найактуальніші питання, які надходять на розгляд до податкової Сумщини через електронну скриньку Комунікаційної податкової платформи,   - питання щодо зупинки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування у ЄРПН.

З метою надання дієвої допомоги з цього питання, в. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Артемом СНЄЖКОМ була проведена чергова особиста зустріч з представниками підприємств Сумщини, які звернулися до установи.

Під час спілкування посадовець акцентував на необхідність чіткого дотримання Порядку зупинення реєстрації податкових накладних, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України  від 11.12.2019 №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

«У разі зупинки реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування до неї насамперед слід направити до контролюючого органу пояснення та копії документів, які підтверджують реальність здійснення операції, відображеної у ПН/РК.   Окрему увагу слід звернути на коректність даних, що вносяться до таблиці даних.  Оскільки таблиця подається з поясненнями та з посиланнями на податкову та іншу звітність платника податку. Своєю чергою пояснення мають бути лаконічними та змістовними, що спрощує процес розв’язання проблемного питання податківцями», - зазначив Артем СНЄЖКО.  

 Зустріч пройшла у режимі конструктивного діалогу. Присутні платники податків мали можливість розібратися у проблемі блокування ПН/РК, отримати корисні поради від провідних фахівців податкової Сумщини, щоб  надалі не допускати помилки. 

Акцентуємо, що Комунікаційна податкова платформа Сумщини створена з метою оперативно-практичної допомоги бізнес-спільноті та громадськості Сумщини для вирішення питання на момент виникнення проблеми, а не тоді коли вже є наслідки.

Нагадуємо, що для роботи комунікаційної податкової платформи створено окрему електронну скриньку. 

Звернення бізнес-спільнота та громадськість може надсилати за адресою:  sumy.ikc@tax.gov.ua

У зверненні, що направляється, просимо вказувати: назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПОУ, адресу, контактний номер телефону та викласти питання по суті. 

Також акцентуємо, що відповідне звернення повинно бути підписане представником установи.

Телефон для довідок: 68-51-11, 68-50-72