Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели семінар для працівників медичних закладів Сумщини

опубліковано 22 червня 2023 о 14:33

Наше суспільство все більше адаптується до спілкування онлайн. Отримання послуг через мережу інтернет це і вимога часу, і обставини в яких сьогодні вимушені працювати всі українці. Щоденно у всіх сферах життя, у т. ч і в медичній галузі, опрацьовуються електронні документи, які потребують підписання. 

Для       підписання      електронного      документу       необхідно       мати особистий ключ та кваліфікований сертифікат.

Як отримати електронні довірчі послуги медичному працівнику? Як відбувається повторне (дистанційне формування сертифікатів за електронним запитом? Як скасувати, блокувати та поновити ключ? Що таке токен для КЕП (ЕЦП) і його використання медиками

Ці та інші питання  податківцями були опрацьовані під час семінару – практикуму, який нещодавно відбувся на платформі ZOOM  для працівників медичних закладів Сумщини.

Спікером на заході виступила завідувач сектору реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Сумській області Діана Огієнко.

         На семінарі були висвітлені питання, які найчастіше виникають у представників медичних закладів при оформленні документів для отримання послуги ЕДП, а саме:

         - який пакет документів необхідно підготувати для отримання послуги ЕДП?

         - як завантажити реєстраційну картку з сайту надавача?

         - як правильно заповнити реєстраційну картку?

         - у яких випадках необхідно скасовувати квиліфіковані сертифікати особистого ключа?

         - які документи необхідно підготувати для скасування власних сертифікатів?

         - як завантажити заяву про зміну статусу сертифікату?

         - як правильно заповнити заяву про зміну статусу сертифікату?

          - де подивитись реєстраційний номер кваліфікованого сертифікату особистого ключа?

Також спікер звернула увагу на помилки, які допускаються при заповненні документів для отримання послуги ЕДП та відповіла на запитання слухачів.

Нагадуємо, що Електронна довірча послуга (ЕДП) - послуга, яка надається для забезпечення електронної взаємодії двох або більше суб’єктів, які довіряють надавачу електронних довірчих послуг щодо надання такої послуги.

Необхідну інформацію для отримання послуги ЕДП можна знайти на сайті кваліфікованого надавача ДПС за посиланням: ca.tax.gov.ua 

Телефон для довідок з усіх питань правових та організаційних засад надання електронних довірчих послуг (0542) 70-17-95.