Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно у додатку 4ДФ відображати дохід, нарахований ФОПу?

опубліковано 13 червня 2023 о 08:29

У разі нарахування доходів податковий агент повинен відобразити в додатку 4ДФ виплачені доходи на користь всіх платників податків, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб та ФОПів.

Глухівська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області повідомляє, що особи, які відповідно до Податкового кодексу України мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового кварталу) податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску до контролюючого органу за основним місцем обліку. Відповідну норму передбачено п.п. «б» п. 176.2 та п.п. 49.18.2 Податкового кодексу України.

Тобто у разі нарахування (виплати) доходів податковий агент повинен відобразити в Розрахунку такі виплачені доходи на користь всіх платників податків, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб (фізичних осіб – підприємців та осіб, що проводять незалежну професійну діяльність).