Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Де і як  можна скачати автоматично продовжені власні сертифікати  АЦСК ДПС

опубліковано 26 травня 2023 о 10:41

Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 було введено воєнний стан в Україні. У зв’язку з чим, Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг» здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів всім користувачам за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік.  При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Сумській області звертає увагу, що користувачі, яким необхідно завантажити нові сертифікати, можуть завантажити свої діючі сертифікати за посиланням https://ca.tax.gov.ua, обравши меню «Пошук сертифікатів та СВС».

Увага! Якщо у реєстраційній картці, при отриманні електронних довірчих послуг, не поставлена відмітка в полі «Погоджуюсь на публікацію кваліфікованого сертифіката на інформаційному ресурсі Надавача», то можливості завантажити власні сертифікати не буде. Тому, для отримання нових сертифікатів необхідно відвідати відокремлений пункт реєстрації, де власні  сертифікати будуть завантажені на особистий файловий носій.