Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суд підтримав позицію податківців щодо відмови у реєстрації в ЄРПН податкових накладних на суму понад 174,4 млн гривень

опубліковано 20 березня 2023 о 15:44

Одеським окружним адміністративним судом під час перегляду справи № 420/3838/20 за нововиявленими обставинами вирішено залишити без розгляду позовну заяву до Головного управління ДПС у м. Києві, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень про відмову у реєстрації податкових накладних та зобов’язання зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних на загальну суму понад 174,4 млн гривень. 

Підставою для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами стала наявність вироку Голосіївського районного суду м. Києва, згідно з яким визнано винним керівника позивача у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України та встановлено, що останній зареєстрував товариство за грошову винагороду, без мети здійснення господарської діяльності. 

При цьому з матеріалів справи встановлено, що спірні податкові накладні та всі надані документи підписані саме тією особою, яка в ході розгляду кримінального провадження заперечила свою причетність до діяльності товариства та повідомила, що жодних документів, крім реєстраційних, від імені позивача не підписувала та нікого не уповноважувала на це.