Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пріоритетний напрям роботи податківців Сумщини акцентується на своєчасному наданні необхідної інформаційної допомоги та оперативного розв’язання проблемних питань бізнес-спільноти

опубліковано 14 березня 2023 о 15:06

Пріоритетний напрям роботи податківців Сумщини акцентується на своєчасному наданні необхідної інформаційної допомоги та оперативного розв’язання проблемного питання платника, особливо під час дії воєнного стану.

Саме з метою розширення можливостей спілкування з платниками податків у Головному управлінні ДПС у Сумській області працює канал - Комунікаційна податкова платформа.

 У рамках роботи Комунікаційної податкової платформи податківцями проводилися особисті зустрічі з платниками та за допомогою сучасних засобів комунікації, таких як телефон, вайбер, месенджер надавалися відповіді на порушені у зверненнях питання.

Проведений аналіз звернень на податкову платформу констатує, що за період січня – лютого 2023 року за допомогою до податківців надійшло 41 звернення (у т.ч. у січні 25 звернень, а у лютому – 16). 

За тематикою питання були різноманітні, але найбільш поширеним з них було надання роз’яснення щодо зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. «Левова» частина, а це 30 запитів, надійшла саме з цієї тематики, у т.ч. у січні їх було 20, а у лютому – 10. 

Інші питання платників, а їх було 11, стосувалися порядку отримання податкової знижки, сплати податкового боргу при закритті підприємства,  поданні заяви при реєстрації волонтером, поданні звітності при припиненні ФОП, отриманні ліцензії на право зберігання пального тощо.

Оскільки питання зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних наразі залишається самим актуальним для платників податків Сумщини, то з цією метою Головному управлінні ДПС у Сумській області працюють окремі телефонні «гарячі лінії» для надання консультацій із зазначеної теми та які розподілені за галузевими напрямами:

Сільське господарство  (0542) 68-51-01; (0542) 68-51-20;

Будівництво та виробництво  (0542) 70-17-42;

Виробництво, транспортні послуги та послуги технічного обслуговування ТЗ, послуги оренди, маркетингові послуги та інші  (0542) 68-50-10; (0542) 68-50-70; (0542) 68-52-97;

ФОП за видами економічної діяльності  (0542) 68-51-79; (0542) 68-52-29.

Податківці нагадують, у разі не отримання необхідної інформації з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, можна звернутися за номерами:

(0542) 68-50-10; (0542) 68-50-70; +38 095-045-98-77.

Крім того, у ГУ ДПС працюють телефонні «гарячі лінії» за іншими функціональними напрямами роботи, подзвонивши на які, платники Сумщини мають можливість отримати необхідну інформацію від фахівців ГУ ДПС.

Найчастіше платники зверталися на «гарячі лінії» з питаннями щодо зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних; подання податкової звітності через електронний кабінет; сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне; податкового боргу; подання декларацій; обліку платників; бюджетних рахунків тощо.

Номери телефонів «гарячих ліній» розміщено на головній сторінці субсайту «Головне управління ДПС у Сумській  області» за посиланням  https://sumy.tax.gov.ua/media-ark/contacts-ark/

Також свої запитання платники можуть надсилати у приватні повідомлення на сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.sumy та на офіційну Електронну пошту установи : sumy.official@tax.gov.ua.

Звертаємо увагу, що комунікаційна податкова платформа створена винятково для взаємодії з бізнес-спільнотою та громадськістю! 

У зверненні, що направляється на комунікаційну податкову платформу, необхідно вказувати: назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПОУ, адресу, контактний номер телефону та викласти питання по суті. 

Акцентуємо, що відповідне звернення повинно бути підписане представником установи.

Комунікаційна податкова платформа: 

sumy.ikc@tax.gov.ua