Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перші підсумки роботи Комунікаційної податкової платформи Сумщини у січні 2023 року

опубліковано 23 січня 2023 о 12:42

Політика відкритості та прозорості - це пріоритетний напрям роботи податківців Сумщини, коли акцент робиться на своєчасному наданні необхідної інформаційної допомоги або оперативного розв’язання проблемного питання платника, особливо під час дії воєнного стану.

Саме з метою розширення можливостей спілкування з платниками податків у Головному управлінні ДПС у Сумській області працює канал - Комунікаційна податкова платформа, зручний для бізнесу формат, коли є можливість звернутися та отримати потрібну консультацію починаючи від керівника управління до провідного фахівця.

 У рамках роботи Комунікаційної податкової платформи, податківці під час проведення особистих зустрічей та за допомогою сучасних засобів комунікації, таких як телефон, вайбер, месенджер, інформаційно підтримують платників з метою вирішення того чи іншого проблемного питання.

Практикою доведено, що запропонований формат спілкування значно сприяє налагодженню ефективного зворотного зв’язку між платником та податковою службою. Як результат, за допомогою платформи комунікації між бізнес-спільнотою та податківцями проходять оперативно, якісно, а головне - результативно.

Так, з початку 2023 року тільки станом на 23 січня 2023 року на розгляд до податкової Сумщини через платформу надійшло 14 звернень. Всі вони опрацьовані протягом 1-2х робочих днів та заявникам надано необхідні інформаційні консультації з того чи іншого питання.

За тематикою питання були різноманітні, але найбільш поширеним з них було надання роз’яснення щодо зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. «Левова» частина, а це 10 запитів, надійшла саме з цієї тематики.

Головне управління ДПС у Сумській області в черговий раз нагадує платникам податків Сумщини, що у разі необхідності  отримання тієї чи іншої податкової інформації платники податків Сумщини мають можливість звернутися до установи за різними каналами комунікації.

Адреса органу влади, телефони «гарячих телефонних» ліній за різними напрямами діяльності, актуальні електронні адреси та інша корисна контактна інформація для платників оприлюднено на субсайті Головного управління ДПС у Сумській області за лінком https://sumy.tax.gov.ua/kontakti/

Ми впевнені, що належна та своєчасна комунікації з платниками – важливий вектор роботи податкової Сумщини!

Акцентуємо, що свої запитання платники можуть надсилати у приватні повідомлення на сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.sumy; офіційно звертатися на Електронну пошту: sumy.official@tax.gov.ua.

Також платники можуть звернутися на комунікаційну скриньку Головного управління ДПС у Сумській області скориставшись адресою:  sumy.ikc@tax.gov.ua.

Наголошуємо, що у зверненні потрібно зазначити назву суб’єкта господарювання, код ЄДРПОУ, адресу, контактний номер телефону та викласти питання по суті.

Відповідне звернення на Комунікаційну податкову платформу має бути підписане керівником (представником) установи.