Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС співпрацює з міжнародними експертами щодо впровадження передових практик

опубліковано 23 січня 2023 о 09:24

Делегація Державної податкової служби України протягом 17 – 20 січня 2023 року перебувала з робочим візитом у м. Кишинів (Молдова) в рамках виконання Робочого плану на 2022 – 2023 роки за ініціативою Міністерства фінансів (Казначейства) США Офісу технічної допомоги.

Представники ДПС взяли участь у низці заходів, спрямованих на впровадження світових практик з відновлення роботи у сфері стягнення податкового боргу після масштабних криз, катаклізмів та війн. Використання таких міжнародних стандартів дозволяє виявляти платоспроможність платників податків, механізм накладення арешту на готівку, безготівкові активи та податкову заставу.

Офісом технічної допомоги запропоновано розробити загальну концепцію діяльності (CONOPS), яка визначить бажаний майбутній стан управління податковим боргом ДПС.

Для ДПС співпраця з Офісом технічної допомоги є важливою, адже її діяльність у сфері оподаткування зосереджена, в тому числі, і навколо таких напрямів як розробка рекомендацій по роботі з податковим боргом, особливо його стягнення.

Завдяки таким заходам ДПС удосконалює та посилює свої можливості для покращення діяльності зі стягнення податкового боргу, забезпечуючи корисні шляхи для переходу від поточного до передбачуваного майбутнього стану.