Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа - дієвий інструмент оперативної допомоги платникам податків

опубліковано 09 січня 2023 о 11:47

З метою розширення можливостей спілкування з платниками податків у Головному управлінні ДПС у Сумській області працює, створений у серпні 2022 року, канал - комунікаційна податкова платформа.

Зазначений канал активізує співпрацю та сприяє налагодженню ефективного зворотного зв’язку між платниками й податківцями, надаючи можливість оперативного, якісного, а головне - результативного спілкування.

Проведений аналіз звернень на податкову платформу Сумщини довів, що за серпень - грудень 2022 року за отриманням консультативно-роз’яснювальної допомоги до податківців надійшло 17 звернень. Аудиторія запитувачів була різноманітна  –  від обласних Асоціації та Спілки – до ФОПів та громадян.

Формат спілкування та надання відповідей теж був різноманітний, адже для великої аудиторії проводилися зустрічі у форматі ZOOM - конференцій та засідань «круглого столу», з невеликою аудиторією запитувачів проводилися робочі зустрічі керівного складу та провідних фахівців податкового органу, на питання підприємців та громадян надавалися окремі письмові та усні відповіді.

За тематикою питання - звернення теж були різні, але найбільш поширеним з них було роз’яснення щодо зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. За результатами запитів, усі запитувачі  отримали вичерпні відповіді.

При спілкуванні у платників податків була можливість переконатися, що комунікаційна платформа розширює їхні можливості та допомагає  розв’язувати питання, які виникли під час діяльності, в дієвому діалозі з податковою.

Своєю чергою, податківці Сумщини стверджують, що політика відкритості та прозорості у діяльності – це пріоритет у роботі, коли акцент робиться на своєчасному наданні необхідної інформації або оперативному вирішенні проблемних питань платників. Адже зараз, як ніколи, важливо залишатися на зв’язку, розширюючи можливості спілкування з громадськістю та бізнес-спільнотою з використанням оптимально зручного формату спілкування.

Тож нагадуємо,  що на комунікаційну скриньку Головного управління ДПС у Сумській області ви можете звернутися з питаннями стосовно податкового або іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, скориставшись електронною адресою:  sumy.ikc@tax.gov.ua.

Шановні громадяни та платники податків Сумщини, запрошуємо вас долучитися до спілкування за допомогою комунікаційної податкової платформи та отримати необхідну інформаційну підтримку.