Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій МАЗУРЕНКО: у 2022 році місцеві бюджети Сумщини отримали понад 9 млрд грн податків

опубліковано 03 січня 2023 о 14:15

В умовах дії  воєнного стану сплата податків являється важливою складовою економічного фронту, коли кожен громадянин свідомо сплачуючи податки,  фінансово підтримує Україну у нелегкий час.

За інформацією виконувача обов’язків начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексія МАЗУРЕНКА  у період січня - грудня 2022 року місцеві скарбниці Сумщини отримали 9 477,7 млн гривень податкових платежів.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на     1 602,4  млн  гривень, або на 20,3 відсотка.

У розрізі податків та зборів забезпечено надходження:

- податку на доходи фізичних осіб – 7 138,2 млн гривень;

- акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів -                  127,6 млн гривень;

- податку на майно в частині плати за землю – 766,7 млн гривень;

- єдиного податку – 906,3 млн гривень;

- рентної плати за користування надрами – 288,2 млн гривень;

- податку на прибуток – 53,4 млн гривень.

Тільки у грудні 2022 року до місцевих бюджетів забезпечено надходження             1 192,3 млн гривень податків, що більше сплаченої суми аналогічного періоду 2021 року на 350,8 млн гривень (або на 41,7 відсотка).

- Під час війни всі ми змушені пристосовуватися до нових реалій, коли збройна агресія ворога негативно вплинула на діяльність бізнесу. Проте хочу відзначити, що платники Сумщини відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків перед державою, розуміючи, що саме зараз, як ніколи, шляхом своєчасної сплати податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, борониться тил, але й тримається фінансовий щит, який допомагає гідно тримати оборону України, - акцентує посадовець.