Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кожен громадянин сплачуючи податки, захищає економічний фронт держави

опубліковано 05 жовтня 2022 о 09:30

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що одним з найважливіших питань, які на сьогодні потребують невідкладного вирішення - це ліквідація боргів по заробітній платі, упередження порушень законодавства щодо розміру заробітної плати, термінів її виплати, підвищення рівня середньої зарплати, соціальний захист громадян, залучення усіх без винятку платників до декларування одержаних доходів і сплати податків з таких доходів.

Податкова має захистити право людей на працю та достойну заробітну плату. Відповідно до статті 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку погоджується. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

Саме для забезпечення цих конституційних вимог законами України визначаються розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

За порушення законодавства про оплату праці винні особи притягаються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності.

Наразі у нелегкий воєнний час наша держава як ніколи потребує підтримки: коли наші військові обороняють і захищають територіальну цільність України, кожний з нас стоїть на захисті її економічного фронту - сплачуючи податки.

Податківці нагадують про необхідність дотримання вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення працівників, своєчасної та повної виплати заробітної плати на рівні встановленого законодавством, недопущення її сплати у  «конвертах», адже від цього залежить фінансування обороноздатності держави, підтримка військових й ЗСУ в цілому, суттєва матеріальна допомога соціальній сфері та громадянам, постраждалим від війни.