Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС при перевірці діяльності підприємств відомої торгівельної мережі виявила численні порушення законодавства

опубліковано 22 вересня 2022 о 16:03

ДПС проведено аналіз діяльності відомої та розгалуженої мережі, що здійснює торгівлю непродовольчими товарами в Україні. Встановлено, що господарські одиниці мережі, використовуючи один торговий бренд, належать різним ФОП, які за однаковою схемою систематично здійснюють продаж товарів без застосування РРО/ПРРО.

На підставі виявлених фактів ДПС направила завдання щодо проведення фактичних перевірок зазначеної мережі до регіональних підрозділів Служби.

Організовані ДПС заходи контролю стали поштовхом для усвідомлення представниками мережі необхідності неухильного дотримання законодавства та  призвели до додаткової реєстрації 211 реєстраторів розрахункових операцій лише протягом місяця.

Водночас, під час виконання контрольного завдання ДПС, регіональними підрозділами були проведені фактичні перевірки зазначених господарських одиниць, під час яких:

у кожній перевірці було виявлено порушення порядку проведення розрахунків у частині не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО та позбавлення права споживача на отримання розрахункового документу встановленої форми та змісту (касового чека);

у 23 перевірках виявлено випадки використання праці осіб, з якими не були оформлені трудові відносини;

у 26 перевірках встановлено факти не ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

Як наслідок, за результатами проведених перевірок очікується нарахування значних сум штрафних (фінансових) санкцій.