Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Діє нова форма податкової декларації для платників єдиного податку 3 групи, які використовують особливий порядок оподаткування

, опубліковано 20 травня 2022 о 12:55

   У зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 26.04.2022 №124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні», податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відс. доходу необхідно подавати за новою затвердженою формою.

   У Головному управління ДПС у Сумській області інформують, що податкові декларації платників єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу за базовий звітний (податковий) період, подаються до контролюючого органу у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, тобто протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

   Слід врахувати, що першим звітним періодом для подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування є квітень 2022 року, а тому граничний термін подання такої декларації припадає на 20 травня 2022 року.

Сума податкового зобов’язання, зазначена платником податку в поданій ним податковій декларації, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку.