Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підстави для проведення податкових фактичних перевірок

, опубліковано 20 травня 2022 о 11:24

   У Головному управлінні ДПС у Сумській області повідомляють, що в умовах дії воєнного стану податкова служба здійснює контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

   Зазначені перевірки першочергово проводяться за скаргами громадян. Зокрема, громадяни скаржаться про відмову суб’єктів господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції; продажу алкогольних напоїв, у разі заборони такого продажу місцевою владою, під час дії воєнного стану.

   Інформуємо, що з 16 квітня 2022 року фахівцям податкових органів надано додаткові повноваження на здійснення контролю у сфері ціноутворення, тому при проведенні фактичних перевірок податківці контролюватимуть у тому числі й дотримання платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, дотримання граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) на деякі види товарів.