Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2022 року місцеві бюджети Сумщини отримали 15,4 млн гривень за нерухомість

опубліковано 03 травня 2022 о 13:45

У січні – березні 2022 року юридичними та фізичними особами – платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до місцевих бюджетів Сумщини спрямовано 15,4 млн гривень. У порівнянні з першим кварталом 2021 року надходження збільшились на 1,6 млн грн, або на 11,4 відсотка.

У Головному управління ДПС у Сумській області звертають увагу, що тимчасово, на період з 01 березня 2022 року по 31 грудня року, у якому припинено або скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти нежитлової нерухомості, в тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

При цьому, платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – юридичні особи протягом шести календарних місяців після місяця, в якому припинено або скасовано воєнний стан, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій зобразити зміни розміру податкового зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за відповідний податковий період.