Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень-травень  2024 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ  опрацьовано 4168 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг

опубліковано 04 червня 2024 о 15:15

За січень-травень  2024 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ  Головного управління ДПС у Сумській області опрацьовано 4168 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг та надано 4022 адміністративних послуг.

Серед найбільш поширених адміністративних послуг наступні:

Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків в кількості 2131 послуг, що становить майже 53 відс. від загальної кількості наданих послуг.

Видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору в кількості 892 адміністративних послуг, що становить понад 23 відс. від загальної кількості наданих адміністративних послуг.  

Крім того, протягом звітного періоду опрацьовано 339 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування ( реєстрація, внесення змін чи відмови)  та зареєстровано в Реєстрі вперше 183  платників єдиного податку,  внесено змін до реєстру платників єдиного податку-152, анульовано – 4; видано  312 витягів з реєстру платника єдиного податку.

У ЦОПі Роменської ДПІ постійно надають практичну та методологічну допомогу платникам податків з питань реєстрації та встановлення

РРО/ПРРО. У результаті вжитих заходів з початку року зареєстровано 46 - класичних РРО, 168- книг КОРО та 73 розрахункових книжок.

Також, в  ЦОПі Роменської ДПІ постійно проводяться навчання з питання подання податкової звітності в електронному вигляді, в результаті чого за січень-травень 2024 року платниками податків подано податкової звітності в електронному вигляді в кількості  близько 12 тисяч штук, менше 2% податкових  декларацій подано на паперових носіях.