Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб інформували у Недригайдівській  ДПІ

опубліковано 31 травня 2024 о 10:52

Нещодавно у Недригайлівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Сумській області відбулася зустріч з платниками податків, на якій присутні були повідомлені про        те,  в який термін після подання податковим агентом розрахунку, фізична особа може отримати інформацію про відомості з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Фізична особа може отримати інформацію про відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків  про  суми/джерела  виплачених  доходів  та  утриманих  податків (далі – відомості з ДРФО) особисто  або  через  представника  шляхом подання  заяви  щодо  отримання відомостей  з  Державного  реєстру  фізичних  осіб – платників  податків  про  джерела/суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору за формою № 10ДР до контролюючого органу за своєю податковою  адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу .

 Так, присутнім було повідомлено, що відомості  з  ДРФО  можна  отримати  за  допомогою  електронних  сервісів  ДПС в один із таких способів:

 - у разі  подання  запиту  щодо  отримання  відомостей  з  ДРФО  в  електронному вигляді через Електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за  адресою:cabinet.tax.gov.ua та через офіційний вебпортал ДПС, інформація надається засобами цієї системи;

 - у разі подання запиту до «Єдиного вікна подання електронної звітності», програмне забезпечення якого розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Електронна звітність», інформація направляється на електронну адресу фізичної особи.

   цьому, якщо запит  бути  сформований  починаючи  з  I кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (по квартально), з І кварталу 2021 року поквартально в розрізі місяців із зазначенням номера кварталу та місяця, відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.

Крім того, присутнім платникам податків нагадали, що відомості з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, утриманого та перерахованого податку й військового збору можна отримати на порталі «Дія». 

З метою отримання зазначеної послуги необхідно зареєструватись або авторизуватись в кабінеті громадянина на порталі «Дія» за адресою http://diia.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID. 

Потім, обравши період за який потрібно отримати інформацію, необхідно сформувати та надіслати відповідний запит із зазначенням електронної адреси запитувача, для отримання відповіді.

Повідомлення про готовність довідки надсилається на електронну адресу фізичної особи, а також доступно до перегляду на порталі «Дія», в кабінеті громадянина, у розділі «Зверніть увагу».  Довідку можна завантажити у розділі «Документи».