Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Липоводолинській ДПІ інформували про  подання повідомлення за формою № 20-ОПП

опубліковано 27 травня 2024 о 16:58

Чергове навчання з платниками податків було проведено податківцями Липоводолинської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області. 

Було звернуто увагу, що з метою проведення податкового контролю відповідно до вимог п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).  

Податківці повідомили, що платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку та повідомити про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи  відкриття  об’єкту  оподаткування повідомлення  за формою №20-ОПП. 

Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.  

Повідомлення за формою № 20-ОПП подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, в тому числі  стану об'єкта оподаткування,  платник податків повинен подати повідомлення за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Податківцями  наголошено, що подання повідомлення за формою № 20-ОПП є одним із ключових індикаторів реальності здійснення господарської діяльності платником податків. 

Повідомлення за формою № 20-ОПП можна подати через «Електронний кабінет платника податків» засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та про «Електронні довірчі послуги».