Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шосткинська ДПІ: як отримати відомості про доходи без візиту до податкової, тобто онлайн?

опубліковано 13 лютого 2024 о 09:55

Шосткинська ДПІ  Головного управління ДПС у Сумській  області нагадує, що стартувала кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2023 році.

Сучасні технології  надають можливість отримання відомостей про доходи у смартфоні. Наразі цей процес став ще більш зручним та пропонує декілька варіантів отримання необхідної інформації за вибором платника.

Перший: потрібно лише завантажити в App Store/Google Play мобільний застосунок «Моя податкова», ідентифікуватися онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису. У розділі «Послуги» обрати розділ «Отримати відомості про суми виплачених доходів»,  вказати необхідний період та отримати результат за 5 хвилин. І це дуже зручно!

І ще можна скористатися Електронним кабінетом платника. Для цього достатньо зареєструватися в кабінеті та отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП). Після цього можна в будь-який зручний для Вас час зайти в кабінет і отримати відомості про власні доходи.

Крім того, платники можуть подати запит на отримання довідки з Державного реєстру фізичних осіб про виплачені доходи та утримані з них податки на порталі Дія.  Для цього необхідно зареєструйтеся чи авторизуйтеся в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID. Саму довідку можна буде завантажити в розділі «Документи» в кабінеті громадянина на порталі Дія.

Тому запрошуємо  бути сучасними - цінувати свій час та скористатися провідними технологіями, які створені для зручності наших шановних громадян та платників податків.

Звертаємо увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (по квартально), з І кварталу 2021 року поквартально в розрізі місяців із зазначенням номера кварталу та місяця, відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.