Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень 2024 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ опрацьовано 852 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг

опубліковано 02 лютого 2024 о 14:15

За січень 2024 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області опрацьовано 852 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг та надано 821 адміністративних послуг.

Серед найбільш поширених адміністративних послуг  є Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та Видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору, що складає  майже 75 відс. від загальної суми наданих адміністративних послуг або  642 оброблених запитів.

Крім того, за січень 2024 року опрацьовано 59 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування ( реєстрація, внесення змін чи відмови)  та зареєстровано в Реєстрі вперше 30  платників єдиного податку,  внесено змін до реєстру платників єдиного податку-26, видано  58 витягів з реєстру платника єдиного податку.

Податківцями постійно проводяться зустрічі з суб’єктами господарювання, які підпадають під дію Закону України «Про застосування реєстраторів  розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування  та послуг» №265/95-ВР та Податкового кодексу України  і в яких виникає обов’язок  застосовувати реєстратор розрахункових операцій та/або програмний реєстратор розрахункових операцій. В ЦОПі Роменської ДПІ постійно надають практичну та методологічну допомогу платникам податків з питань реєстрації та встановлення РРО або ПРРО. В результаті вжитих заходів за січень 2024 року зареєстровано 20 програмних РРО, 11– класичних РРО та 15 розрахункових книжок.

Також. в  ЦОПі Роменської ДПІ постійно проводяться навчання з питання подання податкової звітності в електронному вигляді, в результаті чого за січень 2024 року платниками податків подано податкової звітності в електронному вигляді в кількості  понад 3 тисячі штук  або  майже 100 відс. подано через Електронний кабінет платника податків.