Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Охтирській ДПІ проведено чергову  зустріч з платниками податків

опубліковано 28 вересня 2023 о 08:36

В Охтирській ДПІ проведено чергову  зустріч з платниками податків щодо ознайомлення їх з нормами Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ, зокрема стосовно відновлення положення щодо відповідальності суб'єктів господарювання за порушення вимог Закону України  № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.10.2023 року.

Податківці наголошують, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є його реєстрація в контролюючому органі. Процедури реєстрації РРО/ПРРО встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №№547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книги обліку розрахункових операцій», Зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за №918/29048.

Державна податкова служба пропонує до застосування безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Версії програмного забезпечення від ДПС постійно оновлюються.

Розроблена покрокова інструкція щодо завантаження програмного забезпечення на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/програмні РРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/)  розміщено банер «Програмні РРО» з інформацією про програмні реєстратори розрахункових операцій та дистрибутиви безкоштовного ПРРО від ДПС - програмне рішення «ПРРО Каса»

Суб’єкти господарювання отримують від податківців інформаційні матеріали, роз’яснення та податкові консультації, стосовно змін у порядку застосування РРО/ПРРО.