Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Роменській ДПІ відбулася  телефонна «гаряча лінія»

опубліковано 18 вересня 2023 о 08:18

Роменська  ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області у зв’язку із запровадженням норм Закону України від 30.06.2023 №3219-IX в частині застосування РРО та ПРРО  на постійній основі проводить  телефонні  «гарячі лінії».  

Найчастіше суб’єкти господарювання  звертаються з питаннями порядку реєстрації та застосування РРО платниками єдиного податку, впровадження штрафних санкцій з 1 жовтня 2023 року. На ці та інші питання із зазначеної тематики було  надано вичерпні відповіді начальником Роменської ДПІ Світланою Катерною.   

Під час «гарячої лінії» податківцем увагу було акцентовано на тому, що починаючи з 01 жовтня 2023 року суб’єкти господарювання не нестимуть відповідальності за порушення вимог Закону  про РРО, вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на: 

тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, – по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій; 

територіях активних бойових дій, – по дату завершення бойових дій на відповідних територіях; 

територіях можливих бойових дій, – по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях. 

(Крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів). 

Також Законом № 3219 суттєво зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, із 100 – 150 % до 25 – 50 % вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно. 

(Крім тих які зареєстровані платниками податку на додану вартість,  здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння). 

Кожний платник податків, який зателефонував на «гарячу лінію», отримав вичерпне роз’яснення. 

 

Нагадуємо, що Роменська ДПІ, з метою підвищення обізнаності платників податків у сфері реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій, щоденно проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».