Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студент на виробничій практиці у Конотопській ДПІ

опубліковано 08 червня 2023 о 15:42

Виробнича практика будь-якого студента є невід’ємною частиною навчального процесу, адже опинившись у реальній  робочій сфері можна отримати навички практичної роботи й частинку досвіду професіоналів.

Так, нещодавно на базі Конотопської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області проходив виробничу практику студент Державного податкового університету зі спеціальністю «072 «Фінанси, банківська справа та страхування»» Ярослав Лапузін.  

Керівництво практикою здійснювала начальник Конотопської ДПІ Ніна Міхно.

Під час проходження практики студент ознайомився з діяльністю, основними завданнями та функціями  податківців Конотопщини.

Зокрема, майбутній фінансист дізнався про основні завдання Центру обслуговування платників Конотопської ДПІ, а це: здійснення сервісного обслуговування платників податків, надання адміністративних послуг у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень, приймання податкової звітності, реєстрація фізичних осіб-платників податків у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та надання електронних довірчих послуг.

Студент – практикант  набув практичного досвіду щодо реєстрації та взяття на облік платників податків, об’єктів оподаткування, брав участь у наданні практичної допомоги платникам податків у використанні електронних сервісів, зокрема, Електронного кабінету платника податків тощо. 

Практика пройшла успішно, з великою користю для майбутнього податківця, який отримав можливість ознайомитися з методами роботи податківців, пройшов курс адаптації до умов та характеру майбутньої професії.  

Маючи наукові та законодавчі знання, отримав шляхи їх практичного застосування, оволодів власним умінням та навичками, такими необхідними у подальшій роботі.

Після завершення практики начальник Конотопської ДПІ побажала   майбутньому спеціалісту наснаги у навчанні, й  професійних успіхів у недалекому майбутньому.