Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До Конотопської ДПІ завітали студенти

опубліковано 30 травня 2023 о 11:16

Днями до Конотопської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області завітали студенти та викладачі Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Сумського державного університету  за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Привітала учасників зустрічі начальник Конотопської ДПІ Ніна  Міхно. Зустріч розпочалася зі знайомства студентів з роботою Центру обслуговування платників податків  Конотопської ДПІ.  Проте продовжилася вона нетрадиційно: розпочалася повітряна тривога і всі змушені були перейти в укриття. Студенти запропонували продовжити захід. Податківці підтримали ідею і не пошкодували – захід був цікавим і дискусійним.

Начальник Конотопської ДПІ Ніна  Міхно розповіла про сучасні нововведення, ознайомила з переліком адміністративних послуг Центру обслуговування, які надаються платникам, процесом приймання та подання податкової звітності та наголосила студентам на тому, що податки є важливим засобом стабілізації економіки. 

Цікавою для студентів стала інформація про щорічну кампанію декларування доходів громадянами. Студенти довідалися про право на податкову знижку  та як ним скористатися, зокрема правом на податкову знижку за навчання. 

Крім того, студенти ознайомилися з роботою вебпорталу Державної податкової служби України, зокрема пропонованими на ньому електронними сервісами, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання та  громадян.

Під час зустрічі вели розмову про фінансову свідомість громадян, обов’язковість сплати ними податків, особливо в умовах воєнного стану, про те, як впливає чесність і сумлінність платників податків на різні аспекти життя країни.

Наприкінці зустрічі її ініціатор – завідувачка відділення Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Людмила Совгир підкреслила, що сьогодення потребує фахівців, які мають ґрунтовні знання, володіють різноманітними компетентностями та мають практичні навички. Тому подібні спільні заходи дозволяють поліпшити практичну складову освітнього процесу, а студентам – поглибити розуміння власного місця в суспільстві та на ринку праці. 

На завершення студенти коледжу подякували фахівцям податкової за корисну та пізнавальну зустріч, а податківці побажали студентам бути успішними, досягти омріяної мети, щоб у майбутньому стати гідними громадянами і сумлінними платниками податків.