Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кролевецькій ДПІ відбувся тренінг – практикум щодо використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 05 травня 2023 о 10:52

Днями у Кролевецькій державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Сумській області відбувся тренінг-практикум  з платниками податку місцевої територіальної громади. 

Захід було проведено з метою формування обізнаності платників податків щодо подання звітності через Електронний кабінет ДПС – сервіс, створений для надання допомоги  платникам податків.

Під час практичного навчання податківці розповіли про сервіс Електронний кабінет, його функції та можливості для платників. Саме е-Кабінет являється найбільш популярним сервісом ДПС, захищеним, персоналізованим, безпечним та який максимально спрощує взаємодію платників податків та громадян з податковою службою.

В ході спілкування із запрошеними, які виявили бажання подати звітність за допомогою ЕЦП, але виникли проблеми та помилки при подачі звітності, податківці детально та покроково продемонстрували на практиці, як саме проходить процес подання податкової звітності. Надали роз’яснення стосовно отримання ЕЦП, пояснили за допомогою яких програм формується, підписується та відправляється податкова звітність до податкового органу, обґрунтували важливість та необхідність застосування електронного цифрового підпису.

Під час проведення практикуму платники отримали необхідні навички роботи в Електронному кабінеті й отримали вичерпні відповіді на власні питання.