Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Глухівській ДПІ навчали як не відвідуючи податкову внести зміни до Державного реєстру фізичних осіб–платників податків

опубліковано 03 травня 2023 о 13:57

Нещодавно у Глухівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Сумській області відбувся семінар для платників податків. 

Присутніх платників податків проінформували про те, що Заяву за формою       № 5 - ДР, щодо внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків можна подати фізичній особі-платнику податків в електронній формі (з копіями підтверджуючих документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру) за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua).

Порядок функціонування Електронного кабінету визначається наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 № 637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету».

Електронний кабінет складається із двох функціональних частин: відкрита (загальнодоступна) та приватна (особистий кабінет).

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам при користуванні Електронним кабінетом у приватній частині Електронного кабінету працює режим "Допомога", в якому розміщено інструкцію для користувача по кожному режиму Електронного кабінету.