Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роменські студенти завітали до податкової

опубліковано 27 квітня 2023 о 16:00

На запрошення податківців студенти та викладачі Відокремленого структурного підрозділу «Роменського фахового коледжу СНАУ» завітали до Роменської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області.

Зустріч розпочалася зі знайомства студентів з роботою Центру обслуговування платників податків Роменської ДПІ, у якому молодь детально ознайомили з повним переліком адміністративних послуг, які надаються громадськості, платникам податків  та представникам бізнесу.

Потім зі студентами було проведено практичне навчання, на якому вони набули навички користування Електронним кабінетом ДПС, ознайомилися з його можливостями: порядком подання звітності в електронному вигляді, надсиланні листів, отриманні довідок, запитів тощо. 

Начальник роменських податківців Світлана Катерна також взяла участь у зустрічі. Вона наголосила на необхідності отримання глибоких та ґрунтовних знань норм податкового законодавства для них, як майбутніх фінансистів, бухгалтерів та аудиторів. Це неодмінно знадобиться у майбутньому. Адже щоб стати гарним фахівцем на ринку праці, треба старанно та відповідально вчитися. Зосередилася на обов’язковій фінансовій свідомості та сплаті податків, особливо в умовах воєнного стану. 

Крім того, студенти ознайомилися з роботою вебпорталу Державної податкової служби України, зокрема пропонованими на ньому електронними сервісами.

Наприкінці зустрічі студенти задали низку питань, на які отримали ґрунтовні фахові відповіді. Адже зовсім скоро молоді люди отримають дипломи спеціалістів, тому їх дуже цікавила саме практична сторона застосування податкового законодавства, напрямки роботи фахівців структурних підрозділів інспекції та умови праці.