Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роменська ДПІ: спільно протидіємо втратам бюджету

опубліковано 12 квітня 2023 о 08:10

Днями у Роменській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Сумській області відбулася зустріч з роботодавцями та платниками податків. 

Начальник Роменської ДПІ Світлана КАТЕРНА у своєму виступі наголосила, що кожен роботодавець – фізична чи юридична особа мають дотримуватись норм трудового законодавства та пам’ятати, що у відносинах працівник – роботодавець завжди укладається трудовий договір. Цивільно-правова угода про надання послуг укладається в разі співпраці з незалежним підрядником або особою, яка забезпечує себе роботою самостійно, тобто займається підприємництвом, бізнесом.

Трудовий договір може бути: безстроковим; на визначений строк; на час виконання певної роботи.

Після укладення трудового договору роботодавець має видати наказ або розпорядження про прийняття працівника на роботу і повідомити Державну податкову службу про прийняття працівника на роботу.

Промовець нагадала алгоритм дій роботодавця при прийнятті нового робітника, а саме:

- повідомлення подається до початку роботи працівника за затвердженою формою;

- це робить власник бізнесу, уповноважена ним особа або фізична особа за місцем їхнього обліку як платників Єдиного соціального внеску;

- повідомлення можна подати в електронній або паперовій (якщо не більше п’яти працівників) формі.

 Керівник податкової звернула увагу, що в складний для України воєнний час, через несплату податків та єдиного соціального внеску втрачає держава, а отже, і кожен її громадянин, тому всім нам разом необхідно фінансово підтримати державу, її економіку у нелегкий  час.