Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роменська ДПІ: зустріч з фізичними особами - підприємцями, які тільки що розпочали свою власну підприємницьку діяльність

опубліковано 24 березня 2023 о 13:43

Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє, що 24 березня 2023 року в приміщенні Роменської ДПІ податківцями, а саме: начальником Роменської ДПІ Світланою Катерною, головним державним інспектором Роменської ДПІ Сергієм Бойченко    проведено зустріч з фізичними особами - підприємцями, які тільки що розпочали свою власну підприємницьку діяльність. У семінарі прийняла участь державний реєстратор юридичних та фізичних осіб-підприємців, консультант інформаційного пункту підприємців ЦНАП міста Ромни Світлана Савченко.

Під час зустрічі були розглянуті основні питання податкового законодавства, які виникають при веденні  підприємницької діяльності : 

* надсилання Повідомлення  за формою №20-ОПП щодо реєстрації  об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які проводиться діяльність;

* необхідність застосування РРО, ПРРО, оформлення ліцензій на підакцизні товари,

* реєстрація платником акцизного податку та отримання  ліцензії та інш.

Платники податків були повідомлені про те, що у разі виникнення змін в облікових даних ( назви вулиці, прізвища, тощо), фізичні особи зобов’язані повідомити ДПІ про такі зміни шляхом подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків протягом місяця, а приватні підприємці повинні ще подати до ЦНАПу м.Ромни заяву про зміну податкової адреси (адреси проживання).

Головний державний інспектор Роменської ДПІ Сергієм Бойченко  ознайомив присутніх з особливостями застосування спрощеної системи оподаткування.

 Начальник Роменської ДПІ Світлана Катерна звернула увагу на можливість спілкування з платниками податків дистанційно, так як консультування платників податків проводиться щоденно в телефонному режимі: на Сумщині працюють телефонні номери «гарячих ліній», які розподілені для зручності за галузевими напрямами.

У разі необхідності для підприємців- початківців та юридичних осіб в ЦОПі Роменської ДПІ щоденно проводяться практичні заняття з питань надсилання електронної звітності, реєстрації РРО та ПРРО та інш.