Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів громадян  розповідали  у Кролевецькій ДПІ

опубліковано 31 березня 2023 о 12:47

 Днями у приміщенні Кролевецької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області було проведено тренінг для платників податків з питань роз’яснення податкового законодавства з декларування  доходів, одержаних впродовж 2022 року.

В ході заходу податківці звернули увагу, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити й подати до 1 травня 2023 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Згідно з вимогами Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:  доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, не зареєстрованих як самозайняті особи (тобто, не є підприємцями або особами, які провадять незалежну професійну діяльність) - це можуть бути доходи від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна, надання інших послуг чи виконання робіт, продажу власного майна тощо;  спадщина чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення;  іноземні доходи та ряд інших.

Фахівці податкової служби детально розповіли про доходи, при отриманні яких громадяни звільнені від подання податкової декларації.

Нагадали, що платник податку має право на отримання податкової знижки за наслідками звітного податкового року.

Ознайомили учасників заходу з інформаційним стендом з питань деклараційної кампанії та запросили скористатися електронними сервісами ДПС при поданні податкової декларації.