Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Охтирській ДПІ інформували про порядок декларування фізичних осіб – платників єдиного податку

опубліковано 27 березня 2023 о 09:40

Чергова зустріч з платниками єдиного податку відбулася у приміщенні Охтирської державної податкової інспекції Головного управління ДПС У Сумській області.

Начальник Охтирської ДПІ Олена КОНВІСАР повідомила присутнім про зручності при поданні податкової та фінансової звітності з використанням Електронного кабінету ДПС та запросила скористатися послугами інших електронних сервісів ДПС, створених саме для платників податків.   

Нагадала присутнім, що з 1 січня 2023 року Декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою у термін до 1 травня 2023 року (включно). 

Повідомила, що фізичні особи, які мають право на отримання податкової знижки, подають декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня поточного року з додатком Ф3 та копіями документів.

Зауважила, що Декларацію можна подати, не відвідуючи ЦОП, в електронній формі, скориставшись електронним сервісом Державної податкової служби Електронний кабінет платника.

У ході заходу також обговорювались питання приведення у відповідність облікових даних платників плати за землю та обліку земельних ділянок та землекористувачів, які обробляють свої земельні частки самостійно.

Наприкінці заходу, кожен платник отримав вичерпні відповіді та роз’яснення податкового законодавства, що виникли у ході спілкування.