Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками Сумської ДПІ з питань застосування податкової знижки

опубліковано 01 березня 2023 о 15:13

Нещодавно начальником Сумської ДПІ Головного управління ДПС  у Сумській області Валентиною МЕЛІКОВОЮ проведено зустріч з платниками податків з питань застосування податкової знижки та надано роз’яснення щодо отримання податкової знижки за навчання під час проведення кампанії декларування доходів громадян.

У ході зустрічі посадовець нагадала платникам , що податковою знижкою можуть скористатись лише платники податку з доходів фізичних осіб, тобто ті, хто отримує доходи, зазвичай у вигляді заробітної плати.

- Щоб отримати податкову знижку за витратами 2022 року, слід звернутись до контролюючого органу за місцем реєстрації платника податків.

Подати декларацію можна через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/) при наявності електронного цифрового підпису. Сучасні електронні сервіси Державної податкової служби України дозволяють подати декларацію про майновий стан і доходи отримані громадянами в 2022 році та реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line, - акцентувала Валентина Миколаївна.

Також податківець звернула увагу платників податків на зручність, доступність та комфортність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом та дізнатися про строки сплати податків.