Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками в Недригайлівській ДПІ

опубліковано 20 лютого 2023 о 11:36

У приміщенні Недригайлівської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області податківцями  проведена зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

Під час  заходу акцентовано увагу, що у податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи та військового збору.

Військовий збір розраховується фізичними особами самостійно за ставкою 1,5 % об’єкта оподаткування.

Зауважено, що податкова декларація з 1 січня 2023 року подається за оновленою формою у термін до 1 травня року, що настає за звітним.

Суми податку на доходи та військового збору, зазначені у податковій декларації за минулий 2022 рік, сплачуються громадянами самостійно до                        1 серпня 2023 року. У такий же термін сплачують податок на доходи та військовий збір приватні нотаріуси, адвокати, арбітражні керуючі та інші особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Поінформовано, що для подання звітності можна скористатись послугами Електронного кабінету, при наявності цифрового підпису, який можна отримати безкоштовно у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.