Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками в Липоводолинській ДПІ

опубліковано 22 лютого 2023 о 10:47

У приміщенні Липоводолинської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області відбулася зустріч з платниками податків  щодо питань визначення мінімального податкового зобов`язання щодо земельних ділянок.

Під час заходу податківці поінформували, що  мінімальне податкове зобов`язання (далі – МПЗ) –  мінімальна величина податкового зобов`язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючий орган, пов`язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними  до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до Податкового кодексу України. Сума мінімальних податкових зобов`язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним мінімальним податковим  зобов`язанням.

Також акцентовано увагу, що рахується МПЗ за формулою, яка прив`язана або до нормативно-грошової оцінки (далі – НГО) самої земельної ділянки, або до НГО 1 гектару в області, де така розташована із врахуванням коефіцієнта індексації.

Зазначено, що МПЗ визначається за період володіння (користування) земельною ділянкою, який припадає на відповідний податковий (звітний) рік.

Також озвучено перелік для кого не встановлюється  МПЗ і, відповідно не підлягає сплаті.

Зустріч відбулася у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання.