Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шосткинська ДПІ: практикум-навчання для платників

опубліковано 15 грудня 2022 о 15:14

Шосткинською  ДПІ ГУ ДПС у Сумській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків щодо подання звітності засобами комунікаційного зв’язку та надається практична, індивідуальна допомога платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подачі звітності за допомогою Електронного кабінету.

Днями  фахівцями Шосткинської  проведено практикум для фізичних осіб-підприємців, щодо функціонування електронних сервісів ДПС. У ході заходу надано практичну допомогу щодо створення, підписання, відправлення податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи підприємця та витягу платника єдиного податку - фізичної особи підприємця через Електронний кабінет.

Платникам податків детально надається роз’яснення стосовно отримання ЕЦП через додаток Приват-24 та у подальшому скористатися податковими електронними сервісами, а саме: швидко та зручно подати звітність, переглянути нарахування та сплату в ІКП. Треба відмітити ,що є можливість отримати витяг з реєстру платників єдиного податку в електронному вигляді у приватній частині Електронного кабінету в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит за формою F1302101 з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У ході практикуму платники отримали вичерпні відповіді на усі питання.

Електронний кабінет дозволяє платнику спілкуватися з податковою в режимі онлайн, оновлення даних відбувається в режимі реального часу. Для платників Електронний кабінет це не тільки можливість відправляти звітність та заяви, повідомлення. Це також можливість контролювати стан розрахунків з бюджетом, тим самим не допускати виникнення заборгованості, отримувати необхідні витяги та довідки. При цьому не відвідуючи податковий орган, що значно економить час всіх учасників процесу та кошти самого платника, які були б потрачені на дорогу до податкової. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./ .

Крім надання практичної допомоги, суб’єктам господарської діяльності пояснено всі переваги та актуальність використання електронного кабінету, особливо в період воєнного часу.