Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання заяви на спрощену систему новоствореним ФОП

опубліковано 07 вересня 2022 о 09:08

Якщо після здійснення державної реєстрації фізичної особи-підприємця така особа подала заяву про застосування 1 або 2 групи єдиного податку до завершення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, то такий підприємець вважається платником єдиного податку з першого числа місяця наступного за місяцем держреєстрації. У період від дати державної реєстрації до переходу на спрощену систему оподаткування ФОП перебуває на загальній системі оподаткування.

Підприємці, які протягом 10 днів після держреєстрації подали заяву про застосування спрощеної системи оподаткування 3 групи, вважаються платниками єдиного податку з моменту держреєстрації як фізичної особи-підприємця.

Заяву на застосування спрощеної системи оподаткування можна подати державному реєстратору одночасно із заявою про реєстрацію підприємницької діяльності. Також суб’єкти господарювання мають змогу подавати таку заяву шляхом заповнення форми F (J) 01020 в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету платника податків.