Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум в ЦОП Конотопської ДПІ

опубліковано 15 вересня 2022 о 09:35

Конотопською ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області проведено практикум з громадянами щодо подання  декларації про майновий стан та доходи у електронному вигляді з метою отримання податкової знижки.

До відому громадян доведені зручності  подання декларації в електронному вигляді -не потрібно особисто відвідувати податкові органи, що є особливо актуальним під час військового стану та пандемії; звіт можна подати з будь-якої точки світу та без жодних черг.

Під час практикуму в Конотопській ДПІ громадяни опанували основи електронного одноразового декларування за допомогою Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість громадянам подати декларацію в електронному вигляді. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.  

Працівники ЦОПу надали консультацію щодо  отриманих квитанцій  та повідомлено, що усі квитанції зі статусом звіту відображаються в розділі "Вхідні/Вихідні документи".

Граничний строк відправлення звіту онлайн - остання година останнього дня подання звітності (п. 49.5 Податкового кодексу України).

  Учасники практикуму мали можливість обговорити поточні робочі питання з фахівцями ДПІ.