Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роменська ДПІ: закінчується кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 05 серпня 2022 о 12:01

З 1 вересня 2021 року в Україні розпочалася «податкова амністія», яка триватиме до 1 вересня 2022 року. «Податкова амністія» - це можливість легалізувати статки, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 1 січня 2021 року та бути захищеними державними гарантіями і звільнятися від відповідальності.

Декларанти мають право подати одноразову (спеціальну) декларацію в електронному вигляді до 1 вересня 2022 року. При цьому, декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках в банках України до подання такої декларації.

Слід зазначити, що податкова перевірка не проводиться щодо джерел отримання доходів. Відомості, які містяться в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, не можуть бути використані в розслідуваннях та/або перевірках стосовно декларанта, а також як докази у кримінальних провадженнях, справах про адміністративні правопорушення, цивільних та адміністративних справах. Також, ці відомості є конфіденційними та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду.