Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роменською ДПІ надано 2316 адміністративних послуг!

опубліковано 04 липня 2022 о 10:23

      За 1 півріччя 2022 року через Центр обслуговування платників податків Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області надано 2316 адміністративних послуг.

Серед найбільш поширених адміністративних послуг  є Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та Видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, що складає  майже  57 відс. від загальної суми наданих адміністративних послуг або  1312 оброблених запитів.

       Крім того, протягом 1 півріччя 2022 року опрацьовано 496 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування та видано 232 витяги з реєстру платників єдиного податку.

        У Центрі обслуговування платників Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області платники податків мають можливість отримати увесь спектр послуг, які надають податкові органи. Зокрема, і подання звітності в електронному вигляді за допомогою «Електронного кабінету».

     Платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД, мають можливість подавати звітність в електронному вигляді, в тому числі з єдиного внеску.

     Працівники ЦОП допомагають усім бажаючим безкоштовно освоїти технологію подання звітності в електронному вигляді,  проводять роз’яснення з питань подання податкової звітності, зокрема, навчають як подати звіти в електронній формі, накладати електронний цифровий підпис та стежити, чи документ прийнятий, а також знайомлять із можливостями Електронного кабінету, розповідають про переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України.

      Фахівці ЦОП Роменської ДПІ наголошують, що  електронне звітування  – найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами. Це економить час платників податків, адже відпадає необхідність відвідувати податкову інспекцію та витрачати час на подання звітності.  Її достатньо сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм і передати через мережу Інтернет до податкового органу.

        Нагадуємо, що сервісне обслуговування, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування та проведення практичних занять здійснюється в ЦОПі Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області за таким графіком: понеділок- п'ятниця з 9:00 по 16:00.