Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роменська ДПІ: Кампанія декларування доходів громадян триває!

опубліковано 08 червня 2022 о 13:40

Роменська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що з 01 січня поточного року в Україні триває триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами  у 2021 році. В рамках цієї кампанії річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, з яких у 2021 році не сплачено податок на доходи фізичних осіб, слід було подати до 1 травня 2022 року.

Але тимчасово на період дії  та до припинення або скасування воєнного стану на території України у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема щодо подання податкової звітності, платники податків звільняються від передбаченої Податковим кодексом України відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Рекомендуємо платникам податків Декларацію про майновий стан і доходи подавати через Електронний кабінет платника за допомогою електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет». Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Для зручності платників податків та спрощення процедури декларування доходів громадянами, працівники ЦОП Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області постійно проводять практичні зайняття та надають консультації щодо  заповнення Декларації про майновий стан і доходи та направлення її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Звертаємо увагу, що сервісне обслуговування, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування та проведення практичних занять здійснюється в ЦОПі Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області за таким графіком: понеділок- п'ятниця з 9:00 по 16:00.