Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Режим «Облікові дані платника» приватної частини ЕКП містить інформацію щодо кодів видів економічної діяльності (КВЕД) платника

опубліковано 10 квітня 2024 о 11:53

Відповідно до вимог  ч. 1 ст. 9 Закону України від 15.05.2003   № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 755) відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу – підприємця вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) на підставі:

1.     відповідних заяв про державну реєстрацію;

2.     документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій.

Відповідно до вимог  ч. 4 ст. 9 Закону № 755 в ЄДР містяться дані, зокрема, про види діяльності юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Згідно з вимогами ст. 13 Закону № 755  інформаційна взаємодія між ЄДР та інформаційними системами державних органів здійснюється інформаційно-телекомунікаційними засобами в електронній формі у порядку, визначеному Міністерством юстиції України спільно з відповідними державними органами. Технічний адміністратор ЄДР в день проведення реєстраційної дії забезпечує передачу до інформаційних систем центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, відомостей про проведення такої реєстраційної дії.

Переглянути інформацію про облікові та реєстраційні дані платника, у тому числі, щодо кодів видів економічної діяльності (КВЕД) можна у приватній частині Електронного кабінету в режимі «Облікові дані платника».

Внести зміни по КВЕД можливо:

у державного реєстратора (зокрема, у ЦНАП);

у акредитованого нотаріуса, у якого є доступ для внесення змін для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

у застосунку “ДІЯ” (для фізичних осіб-підприємців).