Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівниками Охтирської ДПІ постійно проводиться практична допомога по заповненню податкової декларації на отримання податкової знижки

опубліковано 13 жовтня 2022 о 12:17

Днями головним державним інспектором Охтирської ДПІ Тетяною Калініченко проведено чергову консультаційну та практичну допомогу при подачі декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки

Також працівниками Охтирської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області постійно проводиться інформаційна робота з платниками податків та наголошується платникам, що з метою використання права на податкову знижку, до завершення 2022 року слід подати декларацію про майновий стан та доходи за встановленою формою. При цьому, на вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку. Тому ті громадяни, які мають право скористатися податковою знижкою, повинні на вимогу контролюючого органу надати разом із такою декларацією довідку про отримані у звітному році доходи. Для громадян, які подають декларацію з метою отримання податкової знижки за 2021 рік, строки для подання декларації - по 31.12.2022 (включно).

Податківці проводять практичні заняття для платників для ознайомлення з роботою електронних сервісів, демонструють їх зручність та доступністьпрактичну допомогу фізичній особі по заповненню декларації на отримання податкової знижки.

Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснються через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

З початку поточного року до Охтирської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області декларації про майновий стан і доходи з метою реалізації права на податкову знижку подали 106 фізичних осіб - платників податку на доходи фізичних осіб. Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати. Порядок застосування податкової знижки передбачений ст.166 Податкового кодексу України.

Охтирська  ДПІ  Головного управління ДПС у Сумській області